• Voedselintolerantie-test

    Welke voeding verdraag jij wel en welke niet?

Zelf ben ik over voedselintolerantie op veel verschillende ‘uitleg’ gestoten.
Ik zal proberen op een zo simpel als mogelijke manier uit te leggen waar het op neerkomt:

Als we kijken naar de uitleg van het woord intolerant in het Nederlands komen we op: niet verdragen/niet kunnen verdragen & onverdraaglijk/onverdraagzaam.
Als we kijken naar de uitleg van het woord voedsel in het Nederlands komen we op: wat je gewoonlijk eet om in leven te blijven.
Kort gezegd betekend voedselintolerantie dus: het niet kunnen verdragen van wat je eet.

Omdat er geen direct zichtbare reactie is die meteen gelinkt zou kunnen worden aan het innemen van de stof(fen), wordt een voedselintolerantie bij de meeste mensen meestal pas laat ‘ontdekt’.

Voedselintolerantie-test groot


Voedselintolerantie is per persoon uniek maar werkt bij iedereen verstorend

Voor diegene die wat meer thuis zijn in de ‘doctoren taal’: Bij voedselintolerantie wordt gesproken van niet-allergische voedselovergevoeligheid.
Dit wil zeggen dat bij een voedselintolerantie het lichaam ongewoon reageert op een of meerdere bepaalde stoffen, zonder dat hierbij het immuunsysteem meteen ‘alarm’ slaat.

In de volksmond wordt voedselintolerantie vaak verward met voedselallergie. De lichamelijke reactie bij een voedselallergie is echter totaal anders; hierbij wordt door het immuunsysteem wél direct ‘alarm’ geslagen na het innemen van een bepaalde stof/bestanddeel en veroorzaakt een duidelijke allergische reactie.