• Eric Block

    Natuurgeneeskundig therapeut

Portret Eric-11_700-412px


Natuurgeneeskundig therapeut Eric Block

Welkom, ik ben Eric Block.

Ik ben geboren op 11 juli 1970.
Mijn ouders waren zo lang ik mij kan herinneren al bezig met het ‘mens zijn’, maar gelukkig wel altijd met beide benen op de grond.
Zodoende had ik al een redelijke basis toen ik mijzelf verder ging verdiepen in de mogelijkheden van de mens en wat hieraan kan bijdragen en tegelijkertijd de tegenhanger hiervan, namelijk de beperkingen en de consequenties als deze overschreden worden.

Over Eric Block - samengevat

In 2002 ben ik begonnen met Tai Chi en Qi Gong, beiden Chinees en eeuwenoud. Tai Chi is een bewegingsleer met wortels in de zelfverdediging en de gezondheidskunde. Qi Gong hoort bij de Chinese geneeskunde, met lichamelijke en geestelijke oefeningen.

Enthousiast geworden begon ik met het studeren van de Chinese gezondheidskunde. In 2009 heb ik hiervoor mijn diploma gehaald.
Vervolgens heb ik de Matrix Kleurentherapie gestudeerd en in 2015 haalde ik mijn diploma. Aansluitend haalde ik opnieuw het examen van de Reguliere Medische Basiskennis, ditmaal volgens de norm van Plato.

Vervolgens heb ik nog aanvullende seminars, lezingen en deeltijdopleidingen gedaan. Allemaal op HBO-niveau en niet omdat het moest maar omdat het mij zo verschrikkelijk boeide. Tot op de dag van vandaag ben ik nog aan het bijleren en blijf ik nieuwsgierig naar ‘verbeteringen’ en ‘nieuwe ontdekkingen’ die in het teken staan van echte genezing (en dus niet beperkt blijven tot symptoombestrijding).

Sinds 2010 behandel ik mensen met goede resultaten en tot tevredenheid van de cliënten, waarbij ik mij vanuit de Chinese gezondheidskunde steeds verder door ontwikkelde. Op 2 juni 2014 heb ik mij officieel ingeschreven bij de KvK als Natuurgeneeskundig therapeut.

Mochten er nog vragen zijn vóór dat je wilt overgaan tot het maken van een afspraak dan kan je deze het beste stellen via het mailadres onder contact op deze website.

Over Eric Block - uitgebreid

Ik ben in 2002 begonnen met Tai Chi (een eeuwen oude bewegingsleer uit China met wortels in de zelfverdediging en de gezondheidskunde). Om precies te zijn Tai Chi Chuan die ook wel bekend staat als “zachte” vechtsport. Doordat ik vanuit veel beweging en veel buiten zijn naar weinig beweging en veel binnen zijn was gegaan, omdat ik via het internet mijn geld was gaan verdienen in 2000, ‘schreeuwde’ mijn lichaam dat er ‘iets’ (anders) moest gaan gebeuren. Deze lessen gingen gepaard met Qi Gong oefeningen (eveneens eeuwen oude lichamelijke en geestelijke oefeningen uit China en onderdeel van de Chinese geneeskunde). Later, toen ik de uitgebreide vorm van de Yang stijl redelijk goed onder de knie had, heb ik het aantal stijlen en vormen uitgebreid.

Na een tijdje tai Chi te beoefenen ben ik begonnen met het studeren van de Chinese gezondheidskunde aan de TopLife Academie (die helaas niet meer is omdat men andere doelen ging nastreven) en heb hiervan in 2009 mijn diploma gehaald en heeft men mij opgegeven bij de Europe-China Foundation.
Aansluitend ben ik begonnen met het studeren van de Martix Kleurentherapie. Hierbij wordt óók gewerkt met de energiebanen/meridianen van de mens en bijhorende accu-punten maar met een sterke invloed vanuit Duitsland en Amerika.
Onderdelen van deze opleiding zijn onder anderen:
-het uitvoeren van een zeer nauwkeurige voedselintolerantie-test
-het toevoegen/stimuleren van bepaalde energie geduid door de (reflex)zones: reflexzonetherapie
-het toevoegen/stimuleren van bepaalde energie via de energiebanen: meridiaan therapie
-het weer laten stromen van energie door het opheffen van blokades
-het beter laten doorstromen van de energieën door meridiaan energie stimulatie
-het ondersteunen van de organen die verantwoordelijk zijn voor de hormoonhuishouding
-het versterken van de psyche door verhoogde balans
-het toepassen van klinische homeopathie
Sinds ik in de zomer van 2015 hiervan mijn diploma heb gehaald mag ik mij dan ook officieel natuurgeneeskundig therapeut noemen. Deze opleiding aangevuld met het behalen van de reguliere Medische Basiskennis volgens de norm van Plato stelde mij bovendien in staat om mij als volwaardig lid aan te melden bij de beroepsvereniging VBAG en zodoende geheel of deels vergoed te worden door de verzekeringen bij mensen met een aanvullend verzekeringspakket waar alternatieve zorg in zit.

Vervolgens heb ik nog aanvullende seminars, lezingen en deeltijdopleidingen gedaan. Allemaal op HBO-niveau en niet omdat het moest maar omdat het mij zo verschrikkelijk boeide. Tot op de dag van vandaag ben ik nog aan het bijleren en blijf ik nieuwsgierig naar ‘verbeteringen’ en ‘nieuwe ontdekkingen’ die in het teken staan van echte genezing (en dus niet beperkt blijven tot symptoombestrijding).

In 2010 ben ik begonnen met het behandelen van mensen. In het begin puur gebaseerd op de leer van de Chinese gezondheidskunde en steeds verder uitgebreid met de kennis die ik sindsdien verder heb opgedaan. Door de goede mond-op-mond reclame door tevreden (ex)patiënten zijn de behandelingen uitgegroeid tot een hoeveelheid dat ik heb kunnen besluiten om mij officieel in te schrijven bij de KvK als Natuurgeneeskundig therapeut op 2 juni 2014.