• Mijn werkwijze

    Van de kennismaking tot de afronding

Nadat we telefonisch een afspraak hebben gemaakt volgt de kennismaking.
De kennismaking wordt ook wel het intakegesprek genoemd.

Bij het intakegesprek doe jij je verhaal en stel ik je een aantal vragen. Tijdens dit gesprek zal ik ook toelichting geven op de manier waarop ik werk en de gedachtegang hierachter. Hierbij is er ook ruimte voor vragen vanuit jouw kant. Uiteindelijk zal er een vrij goed beeld ontstaan voor ons beiden over wie we voor ons hebben en of het ‘klikt’ tussen ons, want zonder een goed gevoel is het verstandiger om niet tot behandeling bij mij over te gaan.

Als we besluiten tot behandeling over te gaan zal ik een samenvatting maken van het ‘beeld’ dat ik heb gekregen en hier een behandelplan aan koppelen.

Welkom

Het is vrijwel altijd zo dat je bij de behandeling van je ongemak(ken)/klacht(en) een actieve rol zult moeten gaan vervullen. Dit kan zijn dat je kleine buisjes met een bepaald soort energie gedurende bepaalde periode op je huid moet dragen of bijvoorbeeld littekenweefsel iedere dag in moet smeren. Dit kan zijn dat je bepaalde rust gevende geestelijke oefeningen doet voor het slapengaan of juist energie-opwekkende lichamelijke oefeningen op de dag. Maar dit kan ook veel ingrijpender zijn in de trant van bepaalde voeding die je (tijdelijk) achterwege zult moeten laten of bepaalde gewoontes die je af zult moeten leren.
Alles natuurlijk altijd in overleg en zoveel mogelijk binnen je eigen comfortzone.

Tijdens iedere behandeling bespreken we even kort wat je hebt ‘meegemaakt’, vertel ik je bij iedere ‘stap’ wat ik op dat moment aan het doen ben en volgt er een samenvatting op het eind.
Tijdens de behandelingen en de terugkoppelingen kan blijken dat we even wat rustiger aan moeten gaan doen of juist wat sneller kunnen gaan. Dit is en blijft altijd een dynamisch proces en zoals ieder mens uniek is zo ook de beleving van/tijdens de behandelingen.

Uiteindelijk komen we op het punt waarbij de hoofdklacht is verdwenen en het behandelplan kan worden afgerond. Het is dan natuurlijk mogelijk dat bepaalde sub-klachten wel zijn gebleven en je deze ook wil aanpakken of dat er ondertussen een nieuwe klacht is ontstaan; hiervoor wordt dan een nieuw behandelplan opgesteld als jij dit wil.

Je bent na het afronden altijd nog welkom voor een check-up van bijvoorbeeld een voedselintolerantie, voor het schoonmaken van het bindweefsel of een nieuwe Bachbloesemremedie. Ook voor bijvoorbeeld gewoon een lekkere massage of het krijgen van aanvullende lichamelijke oefeningen. Maar het kan net zo goed zijn dat onze wegen zich vanaf dat moment scheiden en rest mij enkel nog je het allerbeste te wensen op je verdere reis van het leven.