• Litteken herstel

    Herstel van ‘storende werking’ door litteken

Littekenweefsel herstel is letterlijk het herstellen van een litteken, in die zin dat littekenweefsel kan zorgen voor mindere of geen doorstroming van de energie in het lichaam.

Als de huid beschadigd raakt en het betreft enkel de oppervlakkige huid (schaafwond) dan is er meestal een voorspoedig herstel dat geen verdere complicaties met zich meebrengt en geen littekenweefsel tot gevolg heeft.

Als de huid beschadigd raakt en het betreft ook de diepere huid (snijwond) dan is er niet altijd sprake van een voorspoedig herstel en/of moet men gaan hechten en zal dit altijd littekenweefsel tot gevolg hebben; de mate waarin is afhankelijk van het soort wond (ongeluk of operatie) en de diepte van de wond (en behandelaar).

Litteken herstel natuurgeneeskundig therapeut Eric Block

Litteken herstel om verstoring doorstroming van lichaamsenergie tegen te gaan

De huid maakt littekenweefsel aan om zo snel mogelijk de wond te dichten daar het van nature belangrijk was om zich zo snel mogelijk te sluiten voor binnendringende bacteriën.
Littekenweefsel kan zelfs jarenlang nog toenemen. In de reguliere geneeskunde weet men al langer dat littekenweefsel problemen met zich mee kan brengen in de vorm van beperkte toevoer van vocht en bouwstenen naar dit (of achterliggend) gebied en focust zich met name hierop.

In de natuurgeneeskunde weet men ook dat de problemen verder kunnen gaan dan dit. Een wond kan namelijk ontstaan in een bepaalde lichaamszone en/of energiestroom (meridiaan). Vaak hersteld dit ‘gewoon’ en is er energetisch niets aan de hand, maar vaak wordt zo’n litteken niet alleen een blokkade voor het aanvoeren van vocht en bouwstenen maar ook van aanvoer/doorstromen van energie; hierdoor wordt dan gedeeltelijk één of meerdere wezensdelen beperkt op energetisch niveau (zie ook: energetische behandeling).

Littekenweefsel herstel voor het harmoniseren van lichaamsenergie kan op twee manieren gebeuren (dan tel ik de reguliere zalfjes dus niet mee) en is essentieel voor een goede doorstroming van lichaamsenergie en een goede/betere gezondheid en balans. Het heeft verstrekkende invloed op herstelprocessen en is een ‘voordeel’ voor de verdere rest van je leven.

Een mooie bijkomstigheid van het litteken herstel is dat het litteken ook letterlijk minder zichtbaar en storend wordt. Een soort van  ‘cosmetische bonus’ en een fijner gevoel bij aanraking!