• Bindweefselmassage

    Schoonmaak en stimulatie van het lichaam

De bindweefselmassage zoals ik deze heden ten dage gebruik is klinisch onderzocht en ontwikkeld door intense samenwerking van E. Dicke, H. Teirich-Leube en W. Kohlrausch en verder ontwikkeld en uitgebreid door W. Blokdijk.

Vaak spreekt men bij een bindweefselmassage enkel over het verbeteren van de doorbloeding en verjonging van de huid en/of het aanzetten tot de afvoer van afvalstoffen en blokkades binnen het bindweefsel. Volgens deze insteek zou deze vorm van massage zich dus beperken tot de huid en onderliggend weefsel tot aan de spieren.

De bindweefselmassage zoals ik deze gebruik heeft hier natuurlijk ook betrekking op maar gaat (een heel stuk) verder, namelijk als reflexzonebehandeling.

Bindweefselmassage natuurgeneeskundig therapeut

Bindweefselmassage ruimt op en stimuleert

De ‘roltechniek’ beperkt z’n werking tot het oppervlakkige deel van het bindweefsel waarbij de ‘snijtechniek’ werkt op het dieper liggende bindweefsel en tevens een mechanische prikkel, zoals men dat noemt, afgeeft. Deze mechanische prikkel in het onderhuidse bindweefsel beïnvloed daarbij tevens de neurogene wisselwerking tussen de inwendige organen en het weefsel van het lichaamsoppervlak.

Omdat de inwendige organen bij het vegetatieve zenuwstelsel horen wordt ook dit positief beïnvloed door een bindweefselmassage en reikt de werking van deze vorm van masseren dus direct tot in de grote hersenen; en zelfs nóg verder maar dat licht ik graag mondeling toe mocht je hier nieuwsgierig naar zijn.
Het moge duidelijk zijn waarom de bindweefselmassage een ‘vast’ onderdeel uit maakt van mijn natuurgeneeskundige behandelingen.